Stuur een e-mail
Whatsapp is het handigst

Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie

Voetreflex Hilversum

Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie

Welkom op de blogpagina van Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie in Hilversum.

Blogberichten

groene schrijfveer

Eindelijk weer open...

24 februari 2021

Lieve allemaal!

Wat een verrassing, tijdens de persconferentie hebben we gehoord dat de praktijk na 2 maart weer open mag! Ik heb een vreugde dansje gemaakt....

Met ingang van 3 maart kunnen er weer afspraken gemaakt worden voor een voetreflexbehandeling. Heb je behoefte aan een behandeling, bel of app me dan. Geef als je wilt meteen een aantal mogelijkheden aan wanneer je zou kunnen, dan probeer ik je zo snel mogelijk in te plannen.

En... Natuurlijk houden we ons weer aan alle voorzorgsmaatregelen.

Ik wens jullie een fijne dag en tot snel!

Marleen

We mogen weer open. De praktijk is open voor voetreflexbehandelingen op 3 maart 2021! Welkom bij Voetreflex Hilversum!


Blogberichten

groene schrijfveer

Hoe tijdelijk verder...

4 februari 2021

De Corona lock down wordt voor veel mensen een steeds zwaardere tijd. Het maakt dat we ons onzeker voelen, boosheid en frustratie ervaren, angstig worden, ons zorgen maken, somber of depressief zijn. Alle emoties komen langs en ook de verveling of overbelasting slaan toe...

Bejaarden, jonge gezinnen en jongeren lijken hier het meest mee te maken te hebben. Maar eigenlijk kan je wel zeggen dat iedereen er ondertussen in meer of mindere mate last van heeft.

Corona geeft mij ook een heel ander leven. Het niet kunnen of beter gezegd mogen werken geeft me veel ‘vrije tijd’.

foto van okergele wandelschoenen foto van gezonde salade foto van verfblikken met witte verf en gifgroene verf met kwast

Wat ik vooral probeer te doen is dagritme behouden, gezonde maaltijden kokkerellen en eten, genoeg slapen, wandelen, ons huis ordenen en wat verven en sauzen, lezen, bewust genieten van kleine dingen en ik heb zelfs tijd voor Netflix. Ik kan inmiddels meepraten over The Crown.

Ik kan ook zeggen dat ik lichamelijk en geestelijk tot rust ben gekomen. In die zin ben ik Corona ook dankbaar! Daarnaast vind ik de situatie in Nederland, Europa en de wereld ongrijpbaar, pijnlijk, verdrietig en ook saai!

Na 7 weken stilte begint er dan ook wat te borrelen. Tijdens het wandelen kwam ik op het idee om het wandelen ‘therapeutisch’ in te gaan zetten. Naast alle voordelen van wandelen kun je de natuur namelijk ook gebruiken om te reflecteren en de inzichten die daaruit komen kunnen heel verhelderend zijn.

Hoe werkt dat reflecteren met behulp van de natuur?

Eigenlijk best simpel, de geweldige natuur rond Hilversum gebruiken we als spiegel en inspiratiebron. Zoals we na het kopen van een rode auto ineens allemaal rode auto’s zien rijden of als je zwanger bent ook ineens heel veel zwangeren ziet, gebeurt dat ook in de natuur met natuurcoaching.

Dat wat jou raakt of bezighoudt en de consequenties daarvan is met behulp van vraagstellingen naar boven te halen. Dat geeft stof tot overdenken, het maken van verdere stappen en groei.

Symbolieken in de natuur helpen ons daarbij, denk hierbij aan de seizoenen, splitsingen, kruispunten, obstakels, weersomstandigheden. Ook wandelmeditatie, stilte wandeling en speciale werkvormen kunnen worden gebruikt.

Als voetreflextherapeut geef ik tijdens een behandeling vaak adviezen mee. Ik veronderstel dat ik dat tijdens deze wandelingen ook zal doen.

Het lijkt een flink zijspoor met wat ik tot nu toe gedaan heb. En dat is het natuurlijk ook. De gemene deler, zeg ik met een glimlach, is dat we ook met wandelen met de voeten bezig zijn. Dus dat is vertrouwd. Al lange tijd wandel ik veel.

Ik heb zelf ervaren dat wandelen mij goed doet. Uit nieuwsgierigheid heb ik een aantal jaren geleden een workshop Wandelcoaching gedaan en een paar keer heb ik dat ook gebruikt bij voetreflexcliënten met een burn-out.

Dit bracht vooral voor de thema’s: acceptatie, perfectionisme en interne criticus veel en snel inzicht.

Een aantal maanden geleden heb ik ook een onlinecursus Buiten werken met groepen gedaan. Niet voor niets dus...

foto van het wandelaanbod van Marleen Snels-Kempenaar, van voetreflexologie naar wandelen.

Wat is mijn aanbod?

Dat de jeugd het zwaar heeft, dat raakt me. Voor jou, tot 25 jaar, een gratis eerste wandeling. Ook voor ZZP’ers en MKB’ers zonder werk, geldt deze aanbieding. Hoe daarna, dat zullen we zien en is afhankelijk van jouw financiële draagkracht.

Verder bied ik een wandeling aan voor €30,-. Een strippenkaart van 4 wandelingen kost €110,-

Een wandeling maken we met zijn tweeën en daarbij houden we ons aan de anderhalve meter afstand. We wandelen ongeveer een uur op een afgesproken plaats in de omgeving van Hilversum. De invulling van de wandeling doen we in samenspraak.

Voor die invulling zijn dus voldoende mogelijkheden maar als er bijvoorbeeld vooral behoefte is om te wandelen zonder al te veel diepgang is dat ook goed.

Wandelen we binnenkort samen?

Veel liefs en gezondheid, Marleen

foto van Marleen Snels
groene schrijfveer

10 januari 2021

Ik wens jullie allemaal een heel mooi en gezond 2021!

Na een toch bijzonder jaar zien we vooruit naar betere tijden. Ik moest half december de praktijk helaas weer tijdelijk sluiten vanwege de corona-voorzorgsmaatregelen. Heel jammer want juist voetreflexologie kan zo goed bijdragen aan de gezondheid en het welzijn dat we nu allemaal extra nodig hebben.

Of ik dan sinds 19 december niet veel te doen had? Nou nee, want ik besloot de handen dan maar op een andere manier uit de mouwen te steken. De praktijkruimte kon wel een nieuw likje verf gebruiken, dus ben ik met kwast en roller gewapend aan het sauzen en aflakken!

Ook is er een nieuwe behandeltafel en heb ik de ruimte iets anders ingericht waardoor ik er nu nog prettiger kan werken.

Ik heb eveneens besloten de praktijkruimte in Baarn weer te verlaten. Alle behandelingen vinden dus straks weer plaats in mijn eigen geheel fris opgeknapte praktijk in Hilversum.

De tarieven voor de behandelingen zijn in 2021 iets gewijzigd, ze staan vermeld op de pagina Behandelingen bij de prijslijst.

Ik hoop snel weer behandelingen te mogen aanbieden en laat je natuurlijk dan direct weten wanneer je weer kan komen!

Veel liefs en gezondheid, Marleen

foto van Marleen Snels terwijl ze in haar praktijk voor voetreflexologie de muur verft
groene schrijfveer

10 september 2020

De zomer is bijna voorbij en we keren allemaal een beetje terug naar de dagelijkse gang van zaken. Ik heb de afgelopen maanden tijd besteed aan extra studies, o.a. aan rouwverwerking en aan Ooracupunctuur/Auriculotherapie bij Total Health Academy.

Ook heb ik fantastisch leuk nieuws, want behalve in Hilversum in mijn eigen praktijk, bied ik nu een keer in de maand (derde donderdag van de maand) in Baarn mijn speciale combinatiebehandeling aan in de villa van Body & Health Concept aan Spoorstraat 2, 3743 EG Baarn.

Deze nieuwe speciale combinatiebehandeling duurt 75 minuten.
Iedere behandeling beginnen we met een voetbad met Magnesium, Chinese kruiden of Dode Zeezout. Dit heeft een heerlijke ontspannende werking.

Ook wordt er indien nodig en gewenst gebruik gemaakt van auriculotherapie/ooracupunctuur. De klachten worden dus zowel met Westerse en Chinese voetreflextherapie behandeld en ook nog op het oor. Op het oor zijn ook alle organen, ledematen en andere structuren gereflecteerd.

Met behulp van een magneetje of naaldje wat geplaatst wordt op de specifieke plek op het oor, wordt de klacht nogmaals behandeld. Ook hebben we meer tijd om een gesprek te voeren waarmee we samen tot belangrijke inzichten voor jou kunnen komen, belangrijk om de klachten terug te dringen. Dit concept maakt de behandelingen nog effectiever.

In Baarn doe ik ook de intake voor deze speciale combinatiebehandeling. Alle overige behandelingen doe ik alleen in mijn praktijk in Hilversum.
Ik hoop je snel te zien!

Veel liefs en gezondheid, Marleen

foto van Marleen Snels
groene schrijfveer

8 mei 2020

We mogen weer aan het werk...!

De persconferentie bracht ons afgelopen woensdag positief nieuws over de voorzichtige versoepeling van de Corona maatregelen. Gelukkig een goede stap op weg naar het ‘gewone’ leven. Al moeten we daar nog steeds veel geduld voor blijven hebben.

De contactberoepen mogen dus per 11 mei weer opstarten. Ook mijn praktijk mag weer open, met uiteraard respect voor extra veiligheidsmaatregelen.

Ik ben heel erg blij dat ik jullie weer mag verwelkomen!

Vanaf volgende week ga ik iedereen benaderen om een afspraak te maken. In eerste instantie zal ik nog een bescheiden aantal behandelingen per week geven om zo te kunnen wennen aan de nieuwe situatie.

Via jullie mail volgt er nog een nieuwsbrief met uitgebreide informatie. Ik heb er alle vertrouwen in en zie jullie hopelijk binnenkort!

Veel liefs en gezondheid, Marleen

foto van Marleen Snels
groene schrijfveer

29 april 2020

Lieve mensen,

We hadden natuurlijk gehoopt deze week onze normale werkzaamheden en de behandelingen weer op te kunnen pakken. Helaas moeten we nog even geduld hebben.

De praktijk blijft nog tot nader order gesloten en ik zal jullie uiteraard bijtijds weer op de hoogte stellen wanneer ik weer met voetreflexbehandelingen begin.

Tot dan veel sterkte en blijf gezond!

foto van Marleen Snels
groene schrijfveer

1 april 2020

Lieve mensen,

Tijdens onze vakantie is de wereld en Europa verder in de ban geraakt van het Coronavirus en is dat ook in Nederland in alle opzichten voelbaar.

Niemand kan er omheen en ook voor mijn praktijk heeft het gevolgen. De aanwijzingen van het RIVM, persconferenties van de premier en onze koning volg ik nauwlettend en ik heb besloten om de behandelingen te stoppen tot eind april. (aangepast n.a.v. besluit van de overheid.)

foto van lieveheersbeestje op bloem

OVERWEGINGEN

De overheid roept onder andere op: - (Sociale) Contacten te vermijden - Gepaste afstand te houden van ongeveer 1,5 meter

Hoewel mijn behandelingen uitgevoerd worden met inachtneming van alle hygiëne voorschriften, blijft het een feit dat het contact bij massage intensief is. Het virus kan worden overgedragen bij mensen die in contact komen met elkaar. Afstand houden in mijn beroep is onmogelijk.

Ook als er geen virus verschijnselen zijn, kan iemand het virus bij zich dragen en overdragen. Ik kan het virus onbewust bij mij dragen en besmettingen veroorzaken. En ook degene die een behandeling krijgt, kan daarvoor zorgen.

Het is voor niemand een fijne maatregel maar voor nu dus noodzakelijk. Zo gauw ik het weer verantwoord vind om te gaan behandelen zal ik dat spoedig laten weten.

Voetreflextherapie kan het immuunsysteem, dat we nu zo hard nodig hebben, versterken. Dus het is gewoon heel jammer dat we juist nu niet samen kunnen werken om dit positief te beïnvloeden.

Blijf positief, kalm en zorg goed voor jezelf!

Met warme groet, Marleen Snels-Kempenaar 06-28407706

Misschien heb je iets aan de volgende tips:

klaverblaadje

GA NAAR BUITEN

Beweging in de buitenlucht komt je afweer echt ten goede! Als de zon schijnt krijgen we ook gratis vitamine D en ook dat is goed voor de afweer! Dubbel voordeel!

VERSTERK JE LONGEN

Klop met je rechter vuist op het gebied onder je linker sleutelbeen en doe dat ook met je linker vuist onder het gebied van je rechter sleutelbeen.

LET OP JE VOEDING

Kies pure voeding, kook vaker (nu je toch thuis bent), eet minimaal twee keer per dag een warme maaltijd, vermijd suiker.

VERMIJD EEN OVERDAAD AAN SLECHTE NIEUWSBERICHTEN

Bescherm jezelf. Het kost energie om al het nieuws te verwerken/verteren.

RUIM OP

Het loslaten van dingen geeft ruimte. En daardoor kan de energie in je lichaam beter stromen. Het klinkt wellicht wat zweverig maar probeer het eens uit met een kast of een laatje.

ZORG DAT ER GELACHEN KAN WORDEN

Als je filmpjes kijkt, kies dan voor grappige films. Want lachen en vrolijk zijn ondersteunen onze afweer.

PROBEER YOGA EN MEDITATIE TE DOEN

Het geeft rust en ontspanning en dat werkt positief door op ons hele systeem. Op YouTube zijn allerlei filmpjes te vinden die je hierbij kunnen helpen.

klaverblaadje
groene schrijfveer

3 maart 2020

Weer even naar school geweest!

Met enige regelmaat zorg ik dat mijn kennis op peil blijft. Zo heb ik in februari een bijscholing Medische Basiskennis Metabool Syndroom gedaan.
Ook deze bijscholing deed ik bij Total Health.

Wat is Metabool Syndroom?

Dit syndroom zorgt lange tijd voor onduidelijke en vage medische klachten zoals vermoeidheid, ongeremde eetlust, overgewicht, pijnklachten en ontstekingen. Totdat het zich openbaart in de vorm van aandoeningen zoals diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten (hartinfarct, herseninfarct), vruchtbaarheidsproblematiek, slaapapneu, depressie, gewrichtsklachten, jicht, obesitas en sommige vormen van kanker. Metabool Syndroom ontstaat door een mix van aanleg en ongezonde leefstijl.
Dus door pech maar vooral door chronisch slecht eten, te weinig bewegen en te vaak en teveel stress.

Tijdens de bijscholing bij Total Health hebben we de anatomische en fysiologische veranderingen die leiden tot immunologische, circulatoire en hormonale verstoringen behandeld.

Het was een interessante dag en het heeft me weer meer inzicht gegeven dat we onze gezondheid echt zelf kunnen beïnvloeden door gezond te leven. Aandacht geven aan gezonde voeding, beweging en ontspanning! Dit zijn de ingrediënten voor een gezond en vitaal leven en het geeft de kans om welvaartsziekten terug te dringen. Dat zou mooi zijn!

foto van certificaat bijscholing Medische Basiskennis Metabool Syndroom  Marleen Snels-Kempenaar

Wil je meer weten over mijn opleidingen? Lees dan even verder op deze pagina.

groene schrijfveer

17 februari 2020

Pippi Langkous zei eens:

❝IK HEB HET NOG NOOIT GEDAAN DUS IK DENK DAT IK HET KAN.❞

Ik vind het een fantastische uitspraak!

Een blog schrijven is iets wat ik nog nooit heb gedaan. Maar de zin van Pippi gaf me het laatste zetje want ik denk dat ik 't inderdaad wel kan!

Het is een kwestie van doen, durf en loslaten. Het lijkt me allereerst ontzettend leuk maar ook heel spannend. En, hoort dit nog wel bij mij. ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Zo zijn wij thuis opgevoed...

Met een beetje omdenken ben ik eruit. Want gek genoeg heb ik gewoon toch simpel gezegd soms behoefte om wat met jullie te delen. Dus ik ga het doen!

Daarom heb ik de maker van mijn website, Marguerite Efdé van FD-ID gevraagd om de website uit te breiden met een blog. Ik hoop dat ik jullie wat leesplezier kan geven!

In het Oosten heeft bamboe een grote symbolische waarde. De plant blijft altijd groen en staat daarom symbool voor jeugd, een lang leven, geluk en deugdzaamheid. Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Bij Voetreflex Hilversum ben je in goede handen! Energetische voetreflexmassage Adresgegevens Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie biedt comfort Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie
groene schrijfveer

Ben je een beetje snotterig?

We hebben er allemaal ervaring mee. Ineens, uit het niets krijg je een loopneus of verstopte neus en heb je last van koude rillingen... Een verkoudheid dient zich aan en je snottert binnen een mum van tijd er lekker op los.

Een verkoudheid is volgens de Chinese geneeswijze een klimatologische invloed die zich als kou het lichaam inwerkt en het lichaam verstoort. Deze koude is ook weer ‘naar buiten te duwen’! Hoe je dat kan doen? Heel simpel!

Gember is scherp en warm, de Qi(energie) in het lichaam wordt hiermee in beweging gezet. De gember zet de poriën open en drijft de koude naar buiten.

Snijd een stuk gember van minimaal 4cm in kleine stukjes en giet hierop kokend water. Hier kun je nog wat kaneel aan toevoegen om het verwarmende effect te versterken, en wat munt om de poriën meer te openen.

Drink dit zo warm mogelijk en ga vervolgens lekker onder de wol om de koude eruit te zweten.

Vaak zal je zo een beginnende verkoudheid in de kiem kunnen smoren!

Marleen

foto van stukjes gember