Stuur een e-mail
Whatsapp is het handigst

Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie

Voetreflex Hilversum

Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie

Welkom op de blogpagina van Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie in Hilversum.Blogberichten

groene schrijfveer

10 september 2020

De zomer is bijna voorbij en we keren allemaal een beetje terug naar de dagelijkse gang van zaken. Ik heb de afgelopen maanden tijd besteed aan extra studies, o.a. aan rouwverwerking en aan Ooracupunctuur/Auriculotherapie bij Total Health Academy.

Ook heb ik fantastisch leuk nieuws, want behalve in Hilversum in mijn eigen praktijk, bied ik nu een keer in de maand (derde donderdag van de maand) in Baarn mijn speciale combinatiebehandeling aan in de villa van Body & Health Concept aan Spoorstraat 2, 3743 EG Baarn.

Deze nieuwe speciale combinatiebehandeling duurt 75 minuten.
Iedere behandeling beginnen we met een voetbad met Magnesium, Chinese kruiden of Dode Zeezout. Dit heeft een heerlijke ontspannende werking.

Ook wordt er indien nodig en gewenst gebruik gemaakt van auriculotherapie/ooracupunctuur. De klachten worden dus zowel met Westerse en Chinese voetreflextherapie behandeld en ook nog op het oor. Op het oor zijn ook alle organen, ledematen en andere structuren gereflecteerd.

Met behulp van een magneetje of naaldje wat geplaatst wordt op de specifieke plek op het oor, wordt de klacht nogmaals behandeld. Ook hebben we meer tijd om een gesprek te voeren waarmee we samen tot belangrijke inzichten voor jou kunnen komen, belangrijk om de klachten terug te dringen. Dit concept maakt de behandelingen nog effectiever.

In Baarn doe ik ook de intake voor deze speciale combinatiebehandeling. Alle overige behandelingen doe ik alleen in mijn praktijk in Hilversum.
Ik hoop je snel te zien!

Veel liefs en gezondheid, Marleen

foto van Marleen Snels

Blogberichten

groene schrijfveer

8 mei 2020

We mogen weer aan het werk...!

De persconferentie bracht ons afgelopen woensdag positief nieuws over de voorzichtige versoepeling van de Corona maatregelen. Gelukkig een goede stap op weg naar het ‘gewone’ leven. Al moeten we daar nog steeds veel geduld voor blijven hebben.

De contactberoepen mogen dus per 11 mei weer opstarten. Ook mijn praktijk mag weer open, met uiteraard respect voor extra veiligheidsmaatregelen.

Ik ben heel erg blij dat ik jullie weer mag verwelkomen!

Vanaf volgende week ga ik iedereen benaderen om een afspraak te maken. In eerste instantie zal ik nog een bescheiden aantal behandelingen per week geven om zo te kunnen wennen aan de nieuwe situatie.

Via jullie mail volgt er nog een nieuwsbrief met uitgebreide informatie. Ik heb er alle vertrouwen in en zie jullie hopelijk binnenkort!

Veel liefs en gezondheid, Marleen

foto van Marleen Snels
groene schrijfveer

29 april 2020

Lieve mensen,

We hadden natuurlijk gehoopt deze week onze normale werkzaamheden en de behandelingen weer op te kunnen pakken. Helaas moeten we nog even geduld hebben.

De praktijk blijft nog tot nader order gesloten en ik zal jullie uiteraard bijtijds weer op de hoogte stellen wanneer ik weer met voetreflexbehandelingen begin.

Tot dan veel sterkte en blijf gezond!

foto van Marleen Snels
groene schrijfveer

1 april 2020

Lieve mensen,

Tijdens onze vakantie is de wereld en Europa verder in de ban geraakt van het Coronavirus en is dat ook in Nederland in alle opzichten voelbaar.

Niemand kan er omheen en ook voor mijn praktijk heeft het gevolgen. De aanwijzingen van het RIVM, persconferenties van de premier en onze koning volg ik nauwlettend en ik heb besloten om de behandelingen te stoppen tot eind april. (aangepast n.a.v. besluit van de overheid.)

foto van lieveheersbeestje op bloem

OVERWEGINGEN

De overheid roept onder andere op: - (Sociale) Contacten te vermijden - Gepaste afstand te houden van ongeveer 1,5 meter

Hoewel mijn behandelingen uitgevoerd worden met inachtneming van alle hygiëne voorschriften, blijft het een feit dat het contact bij massage intensief is. Het virus kan worden overgedragen bij mensen die in contact komen met elkaar. Afstand houden in mijn beroep is onmogelijk.

Ook als er geen virus verschijnselen zijn, kan iemand het virus bij zich dragen en overdragen. Ik kan het virus onbewust bij mij dragen en besmettingen veroorzaken. En ook degene die een behandeling krijgt, kan daarvoor zorgen.

Het is voor niemand een fijne maatregel maar voor nu dus noodzakelijk. Zo gauw ik het weer verantwoord vind om te gaan behandelen zal ik dat spoedig laten weten.

Voetreflextherapie kan het immuunsysteem, dat we nu zo hard nodig hebben, versterken. Dus het is gewoon heel jammer dat we juist nu niet samen kunnen werken om dit positief te beïnvloeden.

Blijf positief, kalm en zorg goed voor jezelf!

Met warme groet, Marleen Snels-Kempenaar 06-28407706

Misschien heb je iets aan de volgende tips:

klaverblaadje

GA NAAR BUITEN

Beweging in de buitenlucht komt je afweer echt ten goede! Als de zon schijnt krijgen we ook gratis vitamine D en ook dat is goed voor de afweer! Dubbel voordeel!

VERSTERK JE LONGEN

Klop met je rechter vuist op het gebied onder je linker sleutelbeen en doe dat ook met je linker vuist onder het gebied van je rechter sleutelbeen.

LET OP JE VOEDING

Kies pure voeding, kook vaker (nu je toch thuis bent), eet minimaal twee keer per dag een warme maaltijd, vermijd suiker.

VERMIJD EEN OVERDAAD AAN SLECHTE NIEUWSBERICHTEN

Bescherm jezelf. Het kost energie om al het nieuws te verwerken/verteren.

RUIM OP

Het loslaten van dingen geeft ruimte. En daardoor kan de energie in je lichaam beter stromen. Het klinkt wellicht wat zweverig maar probeer het eens uit met een kast of een laatje.

ZORG DAT ER GELACHEN KAN WORDEN

Als je filmpjes kijkt, kies dan voor grappige films. Want lachen en vrolijk zijn ondersteunen onze afweer.

PROBEER YOGA EN MEDITATIE TE DOEN

Het geeft rust en ontspanning en dat werkt positief door op ons hele systeem. Op YouTube zijn allerlei filmpjes te vinden die je hierbij kunnen helpen.

klaverblaadje
groene schrijfveer

3 maart 2020

Weer even naar school geweest!

Met enige regelmaat zorg ik dat mijn kennis op peil blijft. Zo heb ik in februari een bijscholing Medische Basiskennis Metabool Syndroom gedaan.
Ook deze bijscholing deed ik bij Total Health.

Wat is Metabool Syndroom?

Dit syndroom zorgt lange tijd voor onduidelijke en vage medische klachten zoals vermoeidheid, ongeremde eetlust, overgewicht, pijnklachten en ontstekingen. Totdat het zich openbaart in de vorm van aandoeningen zoals diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten (hartinfarct, herseninfarct), vruchtbaarheidsproblematiek, slaapapneu, depressie, gewrichtsklachten, jicht, obesitas en sommige vormen van kanker. Metabool Syndroom ontstaat door een mix van aanleg en ongezonde leefstijl.
Dus door pech maar vooral door chronisch slecht eten, te weinig bewegen en te vaak en teveel stress.

Tijdens de bijscholing bij Total Health hebben we de anatomische en fysiologische veranderingen die leiden tot immunologische, circulatoire en hormonale verstoringen behandeld.

Het was een interessante dag en het heeft me weer meer inzicht gegeven dat we onze gezondheid echt zelf kunnen beïnvloeden door gezond te leven. Aandacht geven aan gezonde voeding, beweging en ontspanning! Dit zijn de ingrediënten voor een gezond en vitaal leven en het geeft de kans om welvaartsziekten terug te dringen. Dat zou mooi zijn!

foto van certificaat bijscholing Medische Basiskennis Metabool Syndroom  Marleen Snels-Kempenaar

Wil je meer weten over mijn opleidingen? Lees dan even verder op deze pagina.

groene schrijfveer

17 februari 2020

Pippi Langkous zei eens:

❝IK HEB HET NOG NOOIT GEDAAN DUS IK DENK DAT IK HET KAN.❞

Ik vind het een fantastische uitspraak!

Een blog schrijven is iets wat ik nog nooit heb gedaan. Maar de zin van Pippi gaf me het laatste zetje want ik denk dat ik 't inderdaad wel kan!

Het is een kwestie van doen, durf en loslaten. Het lijkt me allereerst ontzettend leuk maar ook heel spannend. En, hoort dit nog wel bij mij. ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Zo zijn wij thuis opgevoed...

Met een beetje omdenken ben ik eruit. Want gek genoeg heb ik gewoon toch simpel gezegd soms behoefte om wat met jullie te delen. Dus ik ga het doen!

Daarom heb ik de maker van mijn website, Marguerite Efdé van FD-ID gevraagd om de website uit te breiden met een blog. Ik hoop dat ik jullie wat leesplezier kan geven!

In het Oosten heeft bamboe een grote symbolische waarde. De plant blijft altijd groen en staat daarom symbool voor jeugd, een lang leven, geluk en deugdzaamheid. Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Bij Voetreflex Hilversum ben je in goede handen! Energetische voetreflexmassage Adresgegevens Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie biedt comfort Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie Voetreflextherapie Hilversum | Praktijk voor Westerse en Chinese Voetreflextherapie
groene schrijfveer

Ben je een beetje snotterig?

We hebben er allemaal ervaring mee. Ineens, uit het niets krijg je een loopneus of verstopte neus en heb je last van koude rillingen... Een verkoudheid dient zich aan en je snottert binnen een mum van tijd er lekker op los.

Een verkoudheid is volgens de Chinese geneeswijze een klimatologische invloed die zich als kou het lichaam inwerkt en het lichaam verstoort. Deze koude is ook weer ‘naar buiten te duwen’! Hoe je dat kan doen? Heel simpel!

Gember is scherp en warm, de Qi(energie) in het lichaam wordt hiermee in beweging gezet. De gember zet de poriën open en drijft de koude naar buiten.

Snijd een stuk gember van minimaal 4cm in kleine stukjes en giet hierop kokend water. Hier kun je nog wat kaneel aan toevoegen om het verwarmende effect te versterken, en wat munt om de poriën meer te openen.

Drink dit zo warm mogelijk en ga vervolgens lekker onder de wol om de koude eruit te zweten.

Vaak zal je zo een beginnende verkoudheid in de kiem kunnen smoren!

Marleen

foto van stukjes gember